2015. december 3.

Narancsos- mandulás kenyérpuding

Nekem valahogy ez a kenyérpuding ügylet eddig kimaradt
az életemből. Nagy hiba volt!
A napokban galád módon hagytam megszáradni egy
fahéjas csigát, amit aztán sajnáltam kidobni.
Valahonnan bevillant, hogy abból lehet ilyen
beáztatott valamit csinálni, hát tettem egy próbát.
Semmi flikk-flakk, csak egy kis tej, tojás, meg
a pórul járt csiga. Mennyei finomság lett belőle,
megharcoltunk az utolsó falatokért. Akkor és ott
el is döntöttem, ebből a héten csinálok egy újabb
adagot, valami jó kis karácsonyi ízesítéssel.
Most csak száraz kifli meg kenyér volt itthon, így 
őket vettem kezelésbe a top karácsonyi ízesítővel,
a narancshéjjal, és az Amaretto likőrrel. Jajjj, de
 nagy hiba volt, hogy én nem ismertem eddig 
a kenyérpudingot...eddig! 



Elkészítés:
1. A kifliket felkarikázzuk, a kenyeret kb, 2x2 cm-es
kockákra vágjuk.
2. Elrendezzük őket 2 hőálló tálban, és megszórjuk 
a kandírozott narancshéj felével.
3. A tojásokat  a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk
a vaníliát, a fahéjat, a likőrt és a reszelt
narancshéjat.
4. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel.
5.A kapott folyadékot ráöntjük a 2 kupac kiflire.
Jó sok lesz, de nem kell megijedni, csak hagyni állni 
legalább egy órát, amíg fel nem szívja a folyadék 
nagy részét, és teljesen át nem ázik.
6. Ekkor rászórjuk a maradék kandírozott narancshéjat,
és a pirított mandulát, és előmelegített 180 fokos
sütőben 30 percig sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok Ildo, nem csak a sütik, a receptek, de a fotók is az igényességedről és szépérzékedről árulkodnak! Üdv: Balázs

    VálaszTörlés