2015. február 14.

Banános-diós cake pop

Mostanában rákaptam a cake pop készítésre.Már közel
sem látom olyan pancsolós melónak, mint az első pár 
alkalom után. Ráadásul  ha egy szintén saját kezűleg díszített
üvegbe állítjuk a sütinyalókákat, olyan látványos,
 szép kis jelenséggé válnak, hogy ajándéknak is kiváló! 
Nálam is az volt most, Szofikámékat
leptem meg vele Valentin-nap alkalmából. :)

Elkészítés:
1. A tejszínt felmelegítjük, és a tűzről levéve hozzáadjuk a 
csokikat, vaníliát, fahéjat, szegfűszeget.
2.Botmixer segítségével beleturmixoljuk a banánt.
3.Ezután mehet bele a dió, majd annyi darált keksz, hogy
formázható masszát kapjunk. Érdemes megkóstolni,
hogy mennyire édes, ha kell, még mehet bele 
1 ek. cukor.( a banán édességétől függ)
4.Ekkor célszerű egy fél órás hűtés,hogy a keksz magába
szívhassa a nedvességet.
5.Közben olvasszuk meg a csokit, mártsuk meg benne a 
pálcikák végét, és szúrjunk minden golyóba egyet.
6. Ezután már csak egyenként meg kell meríteni őket a 
fehér csokiban, és pár perc száradás után jöhet is a 
hab a tortán: a piros marcipán szív.
7. Hungarocell táblába szúrva lehet őket szártani.

2 megjegyzés:

  1. Mesésen néz ki. :) A Vintage Garden fotóit szoktam még ilyen ámulattal nézegetni, mint a Tieid. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Rita! Ezek a cake pop-ok most nagyon jó modellek voltak, könnyű volt róluk szép képeket csinálni :)

    VálaszTörlés