2012. szeptember 22.

Kávébomba

Tanárnéni énem a hétvégén sem pihen,és muszáj azzal kezdenem
ezt a bejegyzést,hogy tisztázzak egy idehaza még erősen
zavaros kérdést,miszerint a muffin és a cupcake nem ugyanaz!!!!!!
A muffin egy sűrű,kevert tészta mindenféle gyümölccsel,magvakkal
gazdagítva,míg a cupcake egy lágy,piskótaszerű tészta,
amibe rendszerint nem rakunk semmi darabos cuccot,
viszont a tetején meg kötelező elem a frosting (krém),
vagy icing (máz).Olyan,mint egy rendes torta,csak kicsiben:)
Ennek fényében teljességel felfoghatatlan számomra,hogy
a TV Paprikán futó egyébként zseniális Cupcake Wars vetélkedőt
ki volt az a szerencsétlen, aki Muffinháborúnak fordította...minden
hétvégén bosszankodok rajta egy sort!
Na,de miután megnyugodott a lelkem,hogy ezt is megbeszéltük,
megosztom Veletek a top kedvenc cupcake-emet !
Nekem a kávé is olyan,mint a csoki...jöhet minden mennyiségben!
Hát ebben aztán van is,nem kevés!Az eredeti recept egy szimpla
vaníliás tésztára tesz kávés frostingot, na én nem kispályázok,nekem
a tésztában is van egy jó nagy löket!
Hogy Szofikámatidézzem: szigornyás :D



Elkészítés:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a vanília.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor és liszt,és csipet só.
4.Végül a tej.Nem kell megijedni,egy elég híg anyag keletkezik,
így a jó!Ha valami más ízt szeretnétek,itt lehet a tejhez
aromát adni!
Én természetesen ezt is a 24-es miniben sütöm, papírkapszlival,
180 fokon 14-15 perc perc.



Elkészítés:
1. Kikeverem a tojásfehérjét a porcukorral(!!!), a juharsziruppal,
és most a víz helyett használt evőkanál kávéval.
2. Gőz fölött mixelem olyan 7-10 percig,amíg kemény 
habbá nem válik.
3. A tűzről levéve tovább mixelem,amíg ki nem hűl.(kb 5 perc)
4. Ekkor hozzáadom a margarint, azzal is mehet még egy 5 percet.

5 megjegyzés:

  1. Jajjj Mohika, nagyon ügyes vagy!!!:)Sütöm ám én is asap, szerintem holnap munka után!!A fotók egyszerűen gyönyörűűűűek, irigykedem :))<3

    VálaszTörlés
  2. Kösziiiiiii!:)Mi egy ültő helyünkben megettük az egész adagot Szüszővel:)Próbáld ki,nagyon fincsi!!!!És örülök,mert működik a technika,hogy a kanál vízbe rakunk ízesítőt,akár aromát is,így bármilyen frostit lehet alkotni!

    VálaszTörlés
  3. Azzal a szarvas tévedéssel, hogy a vaj és a margarin ugyanaz nincs problémád? :P
    Érdekel egyébként, egy evőkanál kávétól hogy lesz nagyon kávés a krém?

    VálaszTörlés
  4. Nincs,tekintve,hogy nem állítottam,hogy ugyanaz,csak pótolható egymással!Nagyon kávés meg attól lesz,hogy nagyon erős a kávé:)

    VálaszTörlés